The Schubert transcriptions.

Saved in:
Bibliographic Details
Uniform title:Piano music.
Author / Creator: Liszt, Franz, 1811-1886.
Other Authors / Creators:Howard, Leslie, 1948- Geistliche Lieder.
Liszt, Franz, 1811-1886. Piano music. Selections (Lieder von Fr. Schubert)
Liszt, Franz, 1811-1886. Schuberts Märsche.
Liszt, Franz, 1811-1886. Soirées de Vienne.
Liszt, Franz, 1811-1886. Divertissement à la hongroise; arranged.
Schubert, Franz, 1797-1828. Ellens Gesang, D. 839; arranged.
Schubert, Franz, 1797-1828. Erlkönig; arranged.
Schubert, Franz, 1797-1828. Gondelfahrer, men's solo voices, piano; arranged.
Schubert, Franz, 1797-1828. Marches militaires. No 1; arranged.
Schubert, Franz, 1797-1828. Schöne Müllerin. Selections; arranged.
Schubert, Franz, 1797-1828. Schwanengesang (Song cycle); arranged.
Schubert, Franz, 1797-1828. Winterreise. Selections; arranged.
Schubert, Franz, 1797-1828.
Participants:Leslie Howard, piano.
Format: CD
Language:No linguistic content
Imprint: London : Hyperion, [2011]
Series:Liszt, Franz, 1811-1886. Piano music (Howard). 2011 ; disc 70-78.
Subjects:
Table of Contents:
  • CD.1. Soirées de Vienne : valse caprices d'après Fr. Schubert S427
  • CD.2. Mélodies hongroises d'après Fr. Schubert
  • Die Rose : Lied von Franz Schubert S556i
  • Der Gondelfahrer : Männer-Quartett von F. Schubert S559
  • Soirées de Vienne : Valses-caprices d'après Fr. Schubert S427
  • Mélodies hongroises d'après Fr. Schubert S425
  • CD.3. Franz Schuberts Märsche für das Pianoforte übertragen S426
  • Marche militaire (Franz Schubert) : Grande paraphrase de concert S426a
  • Mélodies hongroises d'après Fr. Schubert S557d
  • La sérénade Ständchen : Leise flehen : Mélodie de François Schubert S557a (first version)
  • CD.4. Franz Schuberts vier Geistliche Lieder S562
  • Schuberts ungarischer Melodien aus dem ungarischen Divertissement zu vier Händen S425 bis, facilitated version of S425
  • Six Mélodies favorites de La belle meunière de François Schubert S565 (first version)
  • Meeresstille : Lied von Fr. Schubert S557b (first version)
  • Die Forelle S564 (second version)
  • Ständchen Liese flehen : Lied von Fr. Schubert S560/7a (fourth version)
  • CD.5. Schwanengesang : Vierzehn Lieder von Franz Schubert S560
  • Frühlingsglaube : Lied von Franz Schubert S557c (first version)
  • Marche hongroise S425/2v
  • CD.6. Winterreise : Zwölf Lieder von Franz Schubert S561
  • Sechs Melodien von Franz Schubert S563
  • Marche hongroise S425/2iii (Richault edition)
  • CD.7. Zwölf Lieder von Fr. Schubert S558
  • Müllerlieder von Franz Schubert S565 bis (second version)
  • Die Nebensonnen : Albumblatt S561/2 bis
  • CD.8. Schwanengesang : vierzehn Lieder von Frnz Schubert S560 bis (alternative texts). Die Stadt Das Fischermädchen Aufenthalt Am Meer Abschied In der Ferne Ständchen Liese flehen third version Ihr Bild Frühlingssehnsucht Liebesbotschaft Das Atlas Der Doppelgänger Die Taubenpost Kriegers Ahnung
  • Franz Schuberts vier Geistliche Lieder S562. Die Gestirne alternative text
  • Meeresstille : Lied von Fr. Schubert S557b bis (alternative text)
  • Die Forelle : Lied von Fr. Schubert S563/6 bis (first version, alternative text)
  • CD.9. Die Rose : Lied von Fr. Schubert S556ii (second version)
  • Lob der Tränen : Lied von Fr. Schubert S557
  • Zwölf Lieder von Fr. Schubert S558 bis (alternative texts)
  • Meeresstille : Lied von Fr. Schubert S561 bis (alternative texts)
  • Marche hongroise S425/2vi
  • Soirées de Vienne : Valse-caprice d'après Fr. Schubert No. 6 S427/6iii (second edition)